Abdij Sint-Sixtus

Trappist Westvleteren Blond

€ 46,00 per Houten krat
  • Alcoholgehalte: 5,8%
  • Kleur: blond
  • Inhoud: 24 x 33cl ℮
Wil je dit bier kopen?
Bekijk onze verkoopsmomenten

Beschrijving

Koel geschonken , kleurt het bier lichttroebel blond met een overvloedige schuimkraag en een sterke pareling. Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen. De smaak is mooi evenwichtig met de zoetigheid van de mout en een kordate bitterheid komende van een flinke dosis hop die gebruikt wordt bij het brouwen. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot in de voortreffelijk droge nasmaak.

Specificaties

Alcoholgehalte: 5,8 % Vol.

Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)

Voedingswaarden:

Voedingswaardevermeldingper 100 ml330 ml
Energie56 kcal184 kcal
Energie233 kJ770 kJ
Vet0 g0 g
   waaronder verzadigde vetzuren0 g0 g
Koolhydraten3,5 g11,6 g
   waaronder suikers0.6 g2 g
Eiwitten0,5 g1,5 g
Zout0,03 g0,09 g

Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.

Details

Datum van minimale houdbaarheid

Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 1,5 jaar te verlengen.

Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.

Trappist Westvleteren Blond is een bier hergist op fles. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.

Bewaaromstandigheden

  • Nooit in direct zonlicht
  • Flessen rechtop bewaren
  • Aanbevolen bewaartemperatuur: 8 - 12 °C

Serveertips

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6 - 8 °C
  • Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
  • Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.