- Alcoholgehalte: 5,8%
- Kleur: blond
- Inhoud: 24 x 33cl ℮
Trappist Westvleteren Blond
Beschrijving
Koel geschonken , kleurt het bier lichttroebel blond met een overvloedige schuimkraag en een sterke pareling. Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen. De smaak is mooi evenwichtig met de zoetigheid van de mout en een kordate bitterheid komende van een flinke dosis hop die gebruikt wordt bij het brouwen. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot in de voortreffelijk droge nasmaak.
Specificaties
Alcoholgehalte: 5,8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarden:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml | 330 ml |
Energie | 56 kcal | 184 kcal |
Energie | 233 kJ | 770 kJ |
Vet | 0 g | 0 g |
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g | 0 g |
Koolhydraten | 3,5 g | 11,6 g |
waaronder suikers | 0.6 g | 2 g |
Eiwitten | 0,5 g | 1,5 g |
Zout | 0,03 g | 0,09 g |
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 1,5 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren Blond is een bier hergist op fles. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 8 - 12 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 6 - 8 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.
Beschrijving
Koel geschonken , kleurt het bier lichttroebel blond met een overvloedige schuimkraag en een sterke pareling. Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen. De smaak is mooi evenwichtig met de zoetigheid van de mout en een kordate bitterheid komende van een flinke dosis hop die gebruikt wordt bij het brouwen. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot in de voortreffelijk droge nasmaak.
Specificaties
Alcoholgehalte: 5,8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarden:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml | 330 ml |
Energie | 56 kcal | 184 kcal |
Energie | 233 kJ | 770 kJ |
Vet | 0 g | 0 g |
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g | 0 g |
Koolhydraten | 3,5 g | 11,6 g |
waaronder suikers | 0.6 g | 2 g |
Eiwitten | 0,5 g | 1,5 g |
Zout | 0,03 g | 0,09 g |
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 1,5 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren Blond is een bier hergist op fles. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 8 - 12 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 6 - 8 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.