Abdij Sint-Sixtus
Schermafbeelding 2021-01-13 104713
verkoop

Thuislevering

In januari 2021 starten de monniken van de Sint-Sixtusabdij met een pilootproject voor de verkoop van trappist Westvleteren met thuislevering.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van deze dienst gebruik te maken, kan iedere klant slechts 1 krat bier bestellen. De 12 flessen of 24 flessen  worden verzonden in een daartoe speciaal ontworpen kartonnen krat met daarrond een stevige omdoos. De kartonnen krat werd ontwikkeld in samenwerking met VPK. De krat en de omdoos worden vervaardigd uit 100% gerecycleerd karton en werden in het laboratorium van het Belgisch verpakkingsinstituut getest op valbestendigheid door middel van een reeks rigoureuze valtesten.

De levering van de bestellingen wordt verzorgd door een koeriersdienst.

We verwachten ook dat het nieuwe verkoopsysteem zal bijdragen tot een nog ruimere en billijkere distributie van onze bieren.

Iedere verkoopsessie met thuislevering wordt enkele dagen van tevoren aangekondigd op de kalender van de bierverkoop. Hier staat het verkoopmoment aangeduid in het zwart.

Voorlopig wordt thuislevering enkel aangeboden aan klanten die hun accountadres in België hebben.

Bestellingen geplaatst voor afhaling in het verkoopcentrum bij de Abdij worden nooit opgestuurd.


Hoe gaan we tewerk?

IMG_4387

Stap 1

U bestelt via onze website tijdens een verkoopmoment met levering aan huis een kartonnen krat met Trappist Westvleteren die op dat moment wordt aangeboden.

IMG_4406

Stap 2

Wij verpakken uw bestelling in een stevige kartonnen verpakking. De pakjesbezorgdienst haalt de dozen op in de abdij.

2021 01 14 DPD 2_001

Stap 3

U ontvangt een track & trace-link zodat u de levering van uw krat kan volgen. De levertermijn bedraagt ongeveer 5 à 7 werkdagen.

Prijslijst

De bierprijs per kartonnen krat van 24 flessen (33 cl ℮), voor levering binnen België en zonder statiegeld van het leeggoed, bedraagt:

  • Trappist Westvleteren 12 (donker) (10,2 vol.% alc.) = € 80,00
  • Trappist Westvleteren  8  (donker) (8,0 vol.% alc.) = € 75,00
  • Trappist Westvleteren  Blond  (5,8 vol.% alc.) = € 70,00

 

De bierprijs per kartonnen krat van 12 flessen (33 cl ℮), voor levering binnen België en zonder statiegeld van het leeggoed, bedraagt:    

  • Trappist Westvleteren  12  (donker) (10,2 vol.% alc.) = € 52,00
  • Trappist Westvleteren 8 (donker) (8,0 vol.% alc.) = € 46,00
  • Trappist Westvleteren  Blond  (5,8 vol.% alc.) = € 44,00

 

Het statiegeld van het leeggoed​:

  • Per flesje = € 0,10
  • Kartonnen krat = verloren verpakking

De terugbetaling gebeurt enkel voor originele flesjes voorzien van een ring met het opschrift “trappistenbier” in reliëf. Het statiegeld wordt enkel terugbetaald indien het leeggoed niet beschadigd is.

Leeggoed kan worden teruggebracht naar het verkoopcentrum bij de abdij tijdens de afhaalmomenten zoals aangeduid op de kalender van deze website.