- Alcoholgehalte: 8 %
- Kleur: donker amber
- Inhoud: 24 x 33 cl ℮
Trappist Westvleteren 8
Beschrijving
Dit bier kleurt donker amber en wordt bekroond met een overvloedige en sterk wandklevende schuimkraag. De neus van de Westvleteren 8 is een aantrekkelijke combinatie van groene noten, zacht fruit en een tikkeltje karamel. De verschillende smaken van dit bier leiden tot een harmonieuze maar toch complexe smaaksensatie. Je proeft als het ware de mouten, tot de pellen van de gerst toe. De smaak wordt afgerond met een verrassend complementaire en krachtige hopbitterheid.
Specificaties
Alcoholgehalte: 8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, kandijstroop, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarden:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml
| 330 ml
|
Energie | 76 kcal
| 249 kcal
|
Energie | 315 kJ
| 1039 kJ
|
Vet | 0 g
| 0 g
|
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g
| 0 g
|
Koolhydraten | 4,2 g
| 14 g
|
waaronder suikers | 0.8 g
| 2.7 g
|
Eiwitten | 0,5 g
| 1,8 g
|
Zout | 0,04 g
| 0,13 g
|
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 3 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren 8 is een bier hergist op fles met smaakevolutie. Naarmate het bier ouder is zal ook de smaak mee evolueren en andere karakteristieken gaan vertonen. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 12 – 18 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 12 – 16 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.
Beschrijving
Dit bier kleurt donker amber en wordt bekroond met een overvloedige en sterk wandklevende schuimkraag. De neus van de Westvleteren 8 is een aantrekkelijke combinatie van groene noten, zacht fruit en een tikkeltje karamel. De verschillende smaken van dit bier leiden tot een harmonieuze maar toch complexe smaaksensatie. Je proeft als het ware de mouten, tot de pellen van de gerst toe. De smaak wordt afgerond met een verrassend complementaire en krachtige hopbitterheid.
Specificaties
Alcoholgehalte: 8 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, kandijstroop, suiker, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarden:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml
| 330 ml
|
Energie | 76 kcal
| 249 kcal
|
Energie | 315 kJ
| 1039 kJ
|
Vet | 0 g
| 0 g
|
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g
| 0 g
|
Koolhydraten | 4,2 g
| 14 g
|
waaronder suikers | 0.8 g
| 2.7 g
|
Eiwitten | 0,5 g
| 1,8 g
|
Zout | 0,04 g
| 0,13 g
|
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 3 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren 8 is een bier hergist op fles met smaakevolutie. Naarmate het bier ouder is zal ook de smaak mee evolueren en andere karakteristieken gaan vertonen. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 12 – 18 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 12 – 16 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.