- Alcoholgehalte: 10,2 %
- Kleur: donker amber
- Inhoud: 24 x 33 cl ℮
Trappist Westvleteren 12
Beschrijving
Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag.
Westvleteren 12 is meesterlijk in zijn complexiteit maar heerlijk in zijn eenvoud. De sublieme zachte smaak van karamel en chocolade gaat perfect samen met de rozijnzoetige en nootachtige toetsen in het aroma. Samen met het ferme alcoholgehalte resulteert dit in een weldadige volmondigheid en een lekker lang uitlopende warme nasmaak.
Specificaties
- Alcoholgehalte: 10,2 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, kandijstroop, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarde:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml
| 330 ml
|
Energie | 97 kcal
| 319 kcal
|
Energie | 404 kJ
| 1334 kJ
|
Vet | 0 g
| 0 g
|
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g
| 0 g
|
Koolhydraten | 6,0 g
| 19,9 g
|
waaronder suikers | 1,7 g
| 5,7 g
|
Eiwitten | 0,6 g
| 2,0 g
|
Zout | 0,03 g
| 0,11 g
|
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 3 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren 12 is een bier hergist op fles met smaakevolutie. Naarmate het bier ouder is zal ook de smaak mee evolueren en andere karakteristieken gaan vertonen. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 12 – 18 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 12 – 16 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.
Beschrijving
Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag.
Westvleteren 12 is meesterlijk in zijn complexiteit maar heerlijk in zijn eenvoud. De sublieme zachte smaak van karamel en chocolade gaat perfect samen met de rozijnzoetige en nootachtige toetsen in het aroma. Samen met het ferme alcoholgehalte resulteert dit in een weldadige volmondigheid en een lekker lang uitlopende warme nasmaak.
Specificaties
- Alcoholgehalte: 10,2 % Vol.
Ingrediënten: water, GERSTEMOUT, suiker, kandijstroop, gist, hop (allergenen staan in het vet afgebeeld)
Voedingswaarde:
Voedingswaardevermelding | per 100 ml
| 330 ml
|
Energie | 97 kcal
| 319 kcal
|
Energie | 404 kJ
| 1334 kJ
|
Vet | 0 g
| 0 g
|
waaronder verzadigde vetzuren | 0 g
| 0 g
|
Koolhydraten | 6,0 g
| 19,9 g
|
waaronder suikers | 1,7 g
| 5,7 g
|
Eiwitten | 0,6 g
| 2,0 g
|
Zout | 0,03 g
| 0,11 g
|
Bovenstaande waarden zijn een gemiddelde. Naargelang het lot kunnen kleine verschillen optreden.
Details
Datum van minimale houdbaarheid
Staat afgedrukt op het etiket in het witte vlak onder de vorm DD/MM/JJ, en geeft aan hoelang het bier zijn eigenschappen behoudt als het onder de juiste omstandigheden bewaard wordt. Deze datum wordt bepaald door de botteldatum met 3 jaar te verlengen.
Deze datum gevolgd door 2 letters onder de vorm AB of YZ is tevens het lotnummer.
Trappist Westvleteren 12 is een bier hergist op fles met smaakevolutie. Naarmate het bier ouder is zal ook de smaak mee evolueren en andere karakteristieken gaan vertonen. Voor de hergisting op fles wordt er tijdens het bottelen een kleine hoeveelheid gist en suiker toegevoegd aan het bier, deze gist zal steeds visueel aanwezig zijn onderin de bodem van de fles. Deze gistbodem is onschadelijk.
Bewaaromstandigheden
- Nooit in direct zonlicht
- Flessen rechtop bewaren
- Aanbevolen bewaartemperatuur: 12 – 18 °C
Serveertips
- Aanbevolen serveertemperatuur: 12 – 16 °C
- Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
- Probeer de fles in één beweging voorzichtig uit te schenken en laat de gistbodem in de fles. Deze gistbodem is onschadelijk, maar geeft het bier een bittere afdronk, en maakt het bier troebel. Desgewenst kan deze gistbodem nadien apart gedronken worden.